Over StudioTuit

Leuk dat je de website bezoekt

Ik ben Jenny Tuit-Hulsman een echte pottenbakker in hart en nieren. Ik ben helemaal in mijn element als ik bezig ben met het creëren van uniek handgemaakt keramiek. Mijn vaardigheden in het pottenbakken zijn gegroeid door een flinke dosis praktijkervaring en heel wat studie. In de loop der jaren heb ik allerlei technieken onder de knie gekregen, van het draaien van porselein op een draaischijf tot boetseren en het met de hand vormgeven van klei. Naast bruikbare stukken, heb ik een zwak voor het maken van decoratieve kunstwerken. Denk aan sieraden, vazen, sculpturen en gedenkstukken. Ik vind het te gek om te experimenteren met glazuren en allerlei stooktechnieken, zoals Raku en Pitfire. Zo ontstaat een breed scala aan texturen, kleuren en finishes.

Erg leuk dat je de tijd hebt genomen om kennis te maken met mij als pottenbakker. In de studio heerst een relaxte sfeer, geen poespas, gewoon ontspannen, gezelligheid en creëren.
Ik kijk ernaar uit om mijn passie voor keramiek met anderen te delen en misschien zelfs iets speciaals voor jou te creëren.

Lieve groet, Jenny